Toni&Guy

Retail and interior design for an international franchise salon in Varthur, Bangalore

#retail
#interior
#commercial
about
Toni & Guy is a British international chain of hairdressing salons, An iconic British 'SuperBrand' founded in the UK in 1963, and has over 530 salons in 48 countries.
A black and white theme in place, Toni & Guy's brand new franchise salon in Varthur, Bangalore has been designed to be the city's top experience in beauty, hair and fashion.
project details
Site area: 2400 sft
Location: Varthur, Bangalore
Status: WIP
team
Architects: Netra Ajjampur, Rahul Chandrashekar, Abhishek Durani, Murtaza Dhilawala, Supreeth Suresh
toni&guy entrance door
the ambience

With a Black, White, Grey and Gold theme, the interior finishes of the salon are play with the plethora of different textures that these timeless, classic colours have to offer.
The salon plan revolves around a theme of curves, semi-circles and a fluid plan form. The lighting, custom furniture and the interior finishing materials have been carefully designed and chosen to gel well with this language.

cutting stations and rooms from the back of the saloncutting stations on facade side at dusksalon interior view showing the rooms and cutting stationssalon reception and lounge view from facade side
reception & lounge area

The entrance into the salon is a grand and promising ambience, giving customers a glimpse of the wonderful salon experience they're set to have at Toni&Guy Varthur.
With ample space for a waiting lounge and a spacious reception, the salon entrance has the capacity to host many customers comfortably.

reception and seating lounge from the backreception area with pedicure room and hair wash areasalon entrance from doorwaysalon lounge viewreception area and lounge from the entrance
cutting stations

The 12 cutting stations at the salon allow ample space for stylists to work their magic while ensuring each cutting station is perfectly lit for precision. The mirrors for the cutting station were customised for this salon, in line with the curves-and-semi circles language opted for the entire salon.

customer consulting the Toni&Guy stylist for their keratin treatmentcutting stations in Toni&Guycutting stations on the facade side
spa rooms
spa room interior
construction & process
bent plywood partition walls with saw dust in the airwalls cladded with tin sheetscutting station coming upframe walls covered in bent plywoodframe walls made of plywoodplywood frame and surface claddingrooms with curved entrance doorspace with sawdust in the airwalls cladded with tin roofing sheets
check out more of our work